Ekonomi

Türkiye’nin ihracat yıldızları Rusya’da buluştu

Sektörün dünyadaki en büyük fuarlarını gerçekleştiren İDMA; yerli un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticilerini dünyanın tahıl deposu olan Rusya’da bir yere getirdi. Dünya ihracatında Çin’in ardından ikinci sırada yer alan yerli üreticiler, İDMA Rusya ile liderlik hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 30 Kasım-2 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen fuar; Yeni tesis kuracak yatırımcıları, mevcut tesislerinin kapasitelerini artırmak isteyen üreticileri ve tüm sektör temsilcilerini bir araya getirirken aynı zamanda Türkiye-Rusya Hububat, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptı. .

İDMA fuarlarının organizatörü HAGE Küme Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan, Türk un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmencilik sektörünün dünyanın en değerli tedarikçileri arasında yer aldığını belirterek; “Özellikle son yıllarda hububat ve bakliyat üretiminde uyguladığı politikalarla son 10 yılda yüzde 118 oranında verim artışı yaşayan Rusya, hayvancılık alanında da değerli ilerlemeler kaydetti. Rusya’nın hububat, bakliyat ve yem pazarının büyüklüğü ile Uzak Doğu ve Orta Asya bölgelerine olan coğrafi yakınlığı dikkate alındığında Türkiye, un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticileri için büyük potansiyel sunuyor. Rusya’nın en etkili sivil toplum kuruluşları ve birlikleri ile kurduğumuz bağlantılar sayesinde bu büyük pazarda yeni tesisler kurmayı planlayan üreticiler ile halihazırda üretim yapan ancak tesislerinin makine parkurunu güncellemesi gereken üreticileri İDMA’da ağırladık. Rusya. Dünyanın en değerli üreticileri arasında yer alan yerli değirmen, makine ve silo üreticilerini Moskova’da bulunan Crocus Fuar Merkezi’nde 3000’den fazla profesyonel ile buluşturarak ülkemizin ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. . Yerli üreticilerimizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek; Endonezya, Batı Afrika ve Latin Amerika’da düzenleyeceğimiz İDMA fuarları ile sektörün ihracat hacminin büyümesine katkı sağlayacağız.” İDMA fuarlarının yerli un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticilerine yeni pazarlar ve ihracat kapıları açmaya devam edeceğini vurguladı.

Dünya tahıl şubesinin gözü Türk-Rus Hububat, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ndeydi

Dünya tahıl üretiminde ilk 5 üretici arasında yer alan Rusya’nın en değerli kurumlarının katılımıyla Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yapan İDMA Rusya, dünya tahıl üretimi ve endüstrisinin geleceğini bölümün tüm paydaşları. Türkiye’den TABADER (Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği), Rusya’dan Uluslararası Sanayi Akademisi ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye-Rusya Hububat, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde; yeni dönemin tahıl, bakliyat, yem politikaları ve stratejileri masaya yatırıldı. İDMA Rusya fuarı ile eş zamanlı gerçekleşen tepede; TABADER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Uluslararası Endüstri Akademisi Lideri VA Butkovsky ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği Lideri Igor Sviridenko gibi bölümün değerli isimleri yeni dönemin tahıl, bakliyat ve yem politika ve stratejilerini değerlendirdi. .

Bölgenin değerli bir tahıl merkezi olması nedeniyle yerli un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticileri için İDMA Rusya’nın değerinin altını çizen Kalkan; “İDMA Rusya, dünyanın en büyük tahıl üreticileri ile bu eserleri ürüne dönüştüren üretim ekipmanlarını bir araya getirirken, birbirinden değerli konuların değerlendirildiği Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptı. Türkiye ve Rusya’dan değerli kurum, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşen zirvede fiyatlandırılan konular tüm dünyanın dikkatini İDMA Rusya’ya çevirdi. Kendi departmanında dünyanın en büyük fuarlarını düzenleyen İDMA, İDMA Rusya’da olduğu gibi departmana yön vermeye, gelecek perspektifleri oluşturmaya ve yeni hedefler belirlemeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu