Haber

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmayacağım

– CHP Küme Lideri Özgür Özel, “Bugün için bir adaylık duyurum yok ama sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem” dedi.

Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa’da Semerkand Vakfı’na ait bir medresede 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Özel, “Çıkmak istediği yurtta ölü bulundu. İnsanlıktan 3 milletvekilimizi görevlendirdik. Bu konuda Hak Komisyonu; Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Dutdere, “Şanlıurfa Milletvekilimiz Mahmut Tanal. Şu anda Adıyaman Milletvekilimiz savcılıktan bilgi alıyor. Arkadaşlarımız aileye ulaşmaya çalışıyor. Bu olayı tüm taraflarla birlikte araştırmak zorundayız” dedi.

CHP’den istifa eden eski Milletvekili Abdüllatif Şener’in ifadeleriyle ilgili sorulan ve soruları yanıtlayan Er, “Abdullatif Şener’in açıklamalarını acıyarak izledim, kanım dondu” dedi. Kanımız dondu, AK Parti’nin kurulduğu dönemden sonraki sürüklenişini “Erdem Hareketi” olarak deşifre eden, sözüm ona başkaldıran, vicdanlı muhafazakarı temsil eden Abdüllatif Şener kendini CHP listesinde buldu. O hakkını yemiş ama bizim o arkadaşa bir özür borcumuz var. Kendisine oy veren CHP seçmenine de bir özür borcumuz var.” Her iki ilaçta da oy kullanmadı. Vicdanı kara, kalbi kurumuş bir partiye teşekkür etmesi gerekirken, sahayı bir kez daha açmadı diye, ona alan açan hain anlayışa ne denir? Bunun bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Biliyorsunuz seçim sonucundan ders çıkaracağız, Abudüllatif Şener’in seçildiği seçimden ders çıkarmak gerekiyor. Diyoruz ki: Abdüllatif Şener’i listemize alıp oylattırdığımız ve buraya taşıyamadığımız için CHP’lilerden özür dilemekten başka söylenecek bir şey yok. Aksi halde cevap vermeye değer bir tavır içinde değil” dedi. parça. Herkes partimizi kendi kişisel çıkarlarının önüne koyuyor. Çok dikkatli, saygılı ve yapıcı bir tavrımız var. Bunun dışındaki uyarılar kişisel uyarılardır. Daha önce belirtmiştim. CHP için doğru kararı vermek zorundayız. Kişisel kararlar önemli değil. Bana ‘aday mısın’ diye sordular. söyleyerek. ‘Genel lider adayı olacağım, sorumluluk alacağım, fedakarlıklar da yapacağım’ dedim. Bugün için bir adaylık duyurum yok; Ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem.”

haberbattalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu