Teknoloji

Teknopark İstanbul’dan uluslararası alanda ikinci başarı

Teknopark İstanbul, uluslararası ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Teknopark İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul’un sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi alanındaki çalışmaları, Uluslararası Teknoparklar Birliği’nin Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı ve Küresel İşbirliği ile yürüttüğü projenin modülü olarak 400 aday arasından seçildi. Özel Ekonomik Bölgeler için İttifak Konferansı. seçilmiş.

Teknopark İstanbul, geçtiğimiz yıl Güney Kore’de düzenlenen 25. Asya Teknoparklar Birliği Konferansı’nda (ASPA) ‘İnovasyon Ekosistemleri ve Döngüsel Ekonomi’ sunumunda yer alan sürdürülebilirlik faaliyetleriyle ’50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi’ arasına girmeyi başardı.

”İstanbul’da küresel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı için hazırlık yaparken sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi alanındaki bu başarıyı büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirtti. Teknopark İstanbul mülkiyetinde gerçekleştirilecek.

Özsoy, ’13-15 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek ASPA Konferansı hazırlıklarımızı heyecanla sürdürürken, büyük bir hassasiyetle yaklaştığımız sürdürülebilirlik sunumumuzun takdir görmesi bize büyük gurur verdi. Her başarının sorumluluğumuzu artırdığına inanıyorum. Bu sorumluluk bilinciyle Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul olarak ASPA Konferansı’na ev sahipliği yapacağız. ‘Yeni işbirlikleri ve anlaşmalarla güçlü konumumuzu pekiştireceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Uluslararası arenada ikinci başarı

Teknopark İstanbul’un ‘Türkiye’nin En Büyük Milli Takımıyız’ ana temasıyla hazırladığı faaliyet raporu, bu yıl 37.’si düzenlenen Uluslararası ARC Ödülleri’nde ikisi altın olmak üzere 4 ödül kazandı.

26. ASPA Konferansı bu yıl ‘Asya Bilim ve Teknoloji Parklarının İpek Yolu Modelinde Birleştirilmesi’ temasıyla düzenlenecek. Teknopark İstanbul’un da üyesi olduğu Asya Teknoparklar Birliği, Türkiye’deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve İleri Teknoloji Sanayi Bölgeleri arasında işbirliği ve teknoloji transferinin geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi, ortak eğitim ve akademik programlar ile iş etkinlikleri düzenlenmesi gibi faaliyetler yürütmektedir. Asya bölgesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu