Ekonomi

Mısır, Sudan sınır kapılarındaki tır yoğunluğunu çözmek için lojistik bölgeler kurdu

Mısır Ulaştırma Bakanlığı Sınır Kapıları Genel Kurulu, Sudan’daki tır yoğunluğu sorununu çözmek için ülkenin ortasındaki Arkin ve Kastal sınır kapılarında iki lojistik bölge kurulduğunu duyurdu.

Sınır Kapıları Genel Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, yoğunluğun ilgili Sudan geçiş noktalarındaki işlemlerin yavaş ilerlemesinden ve iki ülkenin çalışma saatlerinin uyumsuzluğundan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, sınır kapısında Mısır tarafının 24 saat, Sudan tarafının ise 5 saat çalıştığı, Mısır limanlarındaki X-RAY ve modern cihazların, prosedürlerin azaltılmasına ve önceki sürelerin kısaltılmasına katkı sağladığı kaydedildi. Sudan tarafına transfer ediliyorlar.

Açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı ile Asvan Valiliği arasındaki uyum esas alınarak Sudan’a gidecek araçlar için Wadi Kerker ve Abu Simbel bölgelerinde iki küçük lojistik bölgesinin hayata geçirildiği belirtildi.

İki ülke arasında sınır kapılarının Sudan tarafında ise tır yoğunluğu nedeniyle aylardır kriz yaşanıyor. Krizin sosyal medyayı da büyük etkisi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu