Sağlık

Erken teşhisle ‘farkında olun’!

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’nda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla özel gereksinimli bireylere ve ailelerine yönelik “Kanserde Erken Teşhis ve Genel İlk Yardım Eğitimi” verdi. Anne Kent katılımcılarının da yer aldığı eğitimde kanser, meme kanseri hakkında genel bilgiler ve ilk yardımda yapılması gerekenler hakkında bilgiler yer aldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü sağlık eğitim birimi tarafından düzenlenen eğitimlere Kocaeli’deki işitme engelliler derneğinin yöneticileri ve üyeleri katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde yetkililer, işitme ve konuşma kaybı olan vatandaşlarımızın birçok eğitim, bilgilendirme semineri ve benzeri etkinliklerden hariç tutulduğunu, bu eğitimin amacının işitme engelli aileleri bilinçlendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

ERKEN TEŞHİS TEDAVİDE EN DEĞERLİ ADIMDIR

Ayrıca Gebze’de bulunan Anne City Center Defne ve Körfez ilçesinde bulunan Anne City Center Begonia’da verilen eğitimlerde; “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” unsurunun önemi vurgulanarak, sağlıklı beslenmenin tercih edilmesi, tütün ürünlerinden uzak durulması, fiziksel aktivitenin arttırılması ve alkol kullanımının azaltılmasıyla kanserin önlenebileceği bilgisi verildi. Ayrıca ultraviyole radyasyondan korunma, mesleki ve çevresel faktörlerin önlenmesi, böylece kanser yükünün en aza indirilmesine değinildi. Eğitim hemşireleri tarafından yapılan sunumda, bireylerin kendi bedenleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiği ve olağandışı bir değişiklik fark edildiğinde doktora başvurulması gerektiği vurgulandı. Yetkililer; Erken teşhisin başarılı tedavinin ilk ve en önemli adımı olduğu belirtildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Eğitimlerde Prof. Dr. Bahar Astepe de katılımcılarla bir gönderi paylaştı.

Eğitimlerde Hemlich hareketi, kanama, yanık vb. durumlar kullanılarak kişilerin bilinçli müdahale edebilmesi sağlanmaktadır. Konulara ilişkin bilgiler uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitimin sonunda katılım belgesi vatandaşa sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu