Haber

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre dağıtımı Kocaeli’den devam ediyor

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla “2023 Tarımsal Gübre Destekleme Projesi” kapsamında bu yıl meyvecilik yapan 7 bin çiftçiye yüzde 50 hibe ile 2 bin ton organomineral gübre takviyesi yapıyor.

Bu kapsamda takviyeye yoğun ilgi gösteren üreticilere gübre dağıtımı sürüyor.

Türkiye’ye örnek teşkil eden projelerle Kocaeli’de ekilmeyen toprak kalmaması için çiftçiye her türlü katkıyı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geliri artırmaya verdiği destekle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. çiftçilerin üretim düzeyine ve tarımsal kalkınmaya teşvik etmektedir. Başta Tıbbi ve Aromatik Bitki Islah Projesi (TABİP), mazot, gübre, meyve fidanları, arı yemi ve ekipmanları, yem bitkisi tohumları, modern sera çatısı ve sera naylonu olmak üzere birçok projeyle üreticilerin yanında yer alan Büyükşehir, gübre üssünü sürdürüyor bu yıl. .

80 BİN TARIM YERİ DESTEKLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 25 milyon lira değerindeki yüzde 50’lik hibesine dayanan 2 bin ton tarımsal gübreden (organomineral gübre) bu yıl 7 bin meyve üreticisi çiftçi yararlanacak. Muhtarlık İşleri Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli’nin değerli kırsal kalkınma atılımlarından biri olan proje doğrultusunda bu yıl il genelinde 80 bin dekar tarım arazisi meyveye gübre takviyesi ile yetiştiriciler, özellikle fındık, ceviz, kiraz, armut, ayva. desteklenecektir.

GÜBRE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Kandıra ilçesinde üreticilere gübre dağıtımı tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski itfaiye binasının arkasındaki A Grubu hizmet binasının deposunda dağıtım sürüyor. Vakfa yoğun ilgi gösteren çiftçiler, yüzde 50 hibe ile ödeme makbuzlarını ibraz ederek araçlarıyla gübrelerini alabiliyor. Üreticiler, birçok takviyeyi üretmeye devam edeceklerini belirterek, destekleri için Lider Büyükakın’a teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu