Ekonomi

Yapay zekada liderliğin devam edeceği beklentisiyle Bank of America’da NVIDIA fiyat hedefi yükseltildi

Bank of America analistleri Cuma günü yayınlanan yeni bir raporda NVIDIA’nın (NASDAQ: NVDA) hisseleri için fiyat hedefini 700 $’dan 800 $’a yükseltirken, hisse satın alma tavsiyelerini korudu ve hissenin cazip fiyatını öne sürerek NVIDIA’yı lider yatırım olarak seçtiklerini doğruladı.

NVIDIA’nın 21 Şubat’taki mali sonuç açıklaması öncesinde analistler, hem dördüncü çeyrek mali raporu hem de ilk çeyrek tahmini için tahmini gelir artışının %3 ila %5 veya 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında olmasını bekliyor. Bu büyümeyi öncelikle, Çin’deki ekonomik kısıtlamalar ve 2024’ün ikinci yarısında B100 hızlandırıcısının planlanan lansmanına yol açan bazı geçiş sorunları nedeniyle bir miktar dengelenen ek arza bağlıyorlar.

“Gelirlerin beklentilerin %3-5 üzerinde olması, önceki çeyreklerdeki %10 ve %22’lik artışlara kıyasla mütevazı ve bazı yatırımcıların iyimser varsayımlarının gerisinde kalsa da, bu istikrarlı büyüme oranı, 2025 takvim yılında sürdürülebilir büyüme için güçlü bir örnek teşkil ediyor ve Sonraki yıllarda” dedi analistler. “Temel oluşturuyor” dedi.

Analistler ayrıca yapay zeka teknolojisine olan talebin arttığını ve iş operasyonlarına entegrasyonunun giderek daha önemli hale geldiğini belirtti.

Bunun henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu ancak ABD’nin önde gelen bulut hizmet sağlayıcılarından elde edilen kanıtların, genel yapay zeka teknolojilerine yatırım için güçlü bir teşvik olduğunu gösterdiğini belirtiyorlar.

“Kurumsal yapay zekanın yaygın olarak uygulanmasının 2025 takvim yılında başlaması ve değer kazanması bekleniyor. NVIDIA, büyük genel bulut platformları aracılığıyla geniş kullanılabilirliğinden ve ServiceNow, SAP, VMWare gibi şirketlerle farklı işbirliklerinden yararlanmaya hazırlanıyor. Dell, HPE ve diğerleri.”

Bank of America ayrıca NVIDIA’nın yapay zeka çıkarımlarında liderliğini sürdüreceğini öngörüyor. “Projeksiyonlarımız, veri merkezlerindeki yapay zeka hızlandırıcı pazarının 2023 takvim yılında 43 milyar dolardan 2027 takvim yılında 160 milyar doların üzerine çıkacağını ve hem eğitim hem de çıkarım segmentlerinden muhtemelen eşit katkı sağlanacağını gösteriyor. NVIDIA, eğitim ve çıkarımda %90’lık pazar payını koruyacak “Bunun %50’den fazla pazar payına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Microsoft’un bugüne kadar yapay zekadaki başarılarının çoğu, muhtemelen öncelikli olarak NVIDIA’nın grafik işlem birimlerini kullanarak, çıkarım alanında olmuştur.”

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla oluşturulmuş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu