Ekonomi

Deprem bölgesine yönelik yatırımlar hayata geçiyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından sanayi üretimini destekleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremin yıldönümünde Kahramanmaraş’a yapacağı ziyarette bu tesislerle ilgili değerli açıklamalar yapması bekleniyor.

Türk savunma sanayisinin önde gelen kuruluşları, Savunma Sanayii Başkanlığı ile uyum içerisinde deprem bölgesinde birçok yatırımı hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Kahramanmaraş sanayi ve yerel yönetimlerle işbirliği yaparak savunma ve havacılık sanayisinin kapılarını kente açıyor. Böylece Kahramanmaraş sanayisi, dokuma ve metal mutfak eşyası sanayinin yanında katma değeri yüksek bir alanda misyon üstlenecek.

Şirket, Kahramanmaraş’taki yatırımları için ilk olarak Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’ni tercih etti. Burada 3 yıllığına tesis kiralayan firma, altyapı, makine ve ekipman kurulumunu hızla hayata geçirdi.

Uçak ve helikopter kesiminin üretileceği tesiste yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek. Tesiste görev alacak işçi TAI’de eğitim aldı.

Deneme üretimine başlanan tesisin bu ay içerisinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

YENİ YATIRIMLAR YOLUNDA

TAI ayrıca Kahramanmaraşlı sanayicilerle ortaklaşa savunma ve havacılık şirketi kurdu.

Söz konusu firmanın Kahramanmaraş Havalimanı yolu üzerinde inşa edilecek daha büyük bir tesiste çalışma yapması planlanıyor.

Tesisin kurulacağı arazi için imar çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların ardından oluşturulacak “özel sanayi bölgesi”Tesis konutlara ev sahipliği yapacak.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde yer alan bu tesislerin insan kaynağı ihtiyacının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile uyumlu olarak karşılanması amacıyla, “Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu”Açılacak.

Okul bünyesinde makine, metalurji ve uçak teknolojisi bölümleri kurulacak. Tamamlandığında meslek yüksekokulu 7.260 metrekare kapalı alana sahip olacak ve kaliteli eğitim için gerekli tüm altyapı ve teknik olanaklara sahip olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu