Haber

Suriye’ye kara harekatının sinyalini veren Erdoğan, ABD’ye de sert sözlerle yüklendi: Bu hatayı bize yapıyorsunuz.

KARA HAREKET SİNYALİ

Ömer Halisdemir Samsun’da SporGençlik Salonu’nda düzenlenen Gençlik Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası bir kara operasyonuna ilişkin güçlü sinyaller vermeye devam etti.

“ABD SİLAH VE MÜHİMMAT GÖNDERİYOR”

ABD’nin bölgedeki terör örgütlerine cephane ve silah sağladığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD, Suriye’nin kuzeyine 4-5 bin tırla cephane ve mühimmat gönderiyor. Bunu kendilerine defalarca söylememe rağmen, onlar Suriye’nin kuzeyine 4-5 bin tırla cephane ve mühimmat gönderiyor. umursama.”

“KENDİMİZİ KENDİMİZİ KESECEĞİZ”

Kusura bakmayın NATO’da yanınızdayız dedim, beraber olmamıza rağmen bunu bize yanlış yapıyorsunuz ve terör örgütünün tarafındasınız. Yani kendi karnımızı keseceğiz, başka çare yok” dedi.

YUNANİSTAN’A MESAJ GÖNDERDİ

Ege’deki adaları silahlandıran Yunanistan ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabi ki Yunanlıları korkutuyor. Siz ‘Tayfun’ dersiniz Yunan korkar, ‘Bu üretim’ der. Atina’yı vuracak.’ Olur, Amerika’dan adalara, oradan buradan bir şey almaya kalkarsanız Türkiye gibi bir ülke muhtemelen armut toplamaz, bir şeyler yapması gerekir, bu gençler boşuna büyümüyor, biz başaracağız. petrolüyle, silahıyla, mühimmatıyla, her şeyiyle bu işte.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu