Haber

Marmaris’te bir evde çok sayıda kedi ve köpek ölü bulundu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde müstakil bir evde çok sayıda kedi ve köpek ölü bulundu.

Armutalan Mahallesi’ndeki bir meskende çok sayıda hayvan ölüsü olduğunun bildirilmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte belirtilen adrese gitti.

Ev sahibi HA’nın (74) evde 14-15 hayvan olduğunu ve eve girmelerine izin vermediğini ekiplere söylemesi üzerine savcılık tarafından arama kararı çıkarıldı.

Karar göstererek konuta giren gruplar, çok sayıda köpeğin bulunduğunu ve bazılarının tehlikeli cins olduğunu belirledi. Durumun bildirilmesi üzerine belediye ekibi hayvanları barınağa götürdü.

Polisin yaptığı aramada çok sayıda çürümüş kedi ve köpek ölüsü bulunması üzerine konutun sahibi HA, polis tarafından gözaltına alındı.

Veteriner, hayvanların ölüm nedenini belirlemek için bilirkişi olarak görevlendirildi.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahçesi ve içi atıklarla dolu olan evde temizlik çalışması başlattı. Belediye çalışanları, konuttan yayılan kötü koku nedeniyle çalışmakta zorlandı.

“Evin içindeki görüntüler yüreklerimizi dağladı”

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hasret Onur, yaptığı açıklamada, bir evin balkonunda çuvallar içinde çok sayıda ölü hayvan bulunduğu ihbarı üzerine söz konusu adrese gittiklerini söyledi.

Onur, tutuklunun hayvanlara eziyet etmekten yargılanmasını umduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Maalesef gördüklerimiz hiçbir vicdan sahibi insanın kabul edebileceği şartlar değildi. Evin içindeki görüntüler içimizi acıttı. Tam bir çöplük, hayvanlar dar alanlara kapatılmış, yemek yemeye, içmeye ve içeride yaşamaya mecbur bırakılıyor. Bu saate kadar tüm hayvanları o ortamdan uzaklaştırmak için çok uğraştılar.Emeği geçen tüm ekiplere minnettarız.Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Onur, bundan sonraki süreçte hasta hayvanların tedavi edileceğini, sağlıklı olanların ise kısırlaştırılarak kısır olmadıkları takdirde sahiplendirileceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu