Haber

Otogaz ve su fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşları etkiliyor

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Otogaza 2 lira 3 kuruş zam yapıldıktan sonra 460 lira olan mutfak tüpü 500 lira oldu. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tüp satıcısı olan Furkan Tokgöz, “Bu bizim satışlarımızı da etkiliyor. Arayanlar dahi vatandaş tüp almıyor. Mesela dün bir müşterimiz fiyatı öğrenince aradı ve şöyle dedi: , “Tamam o zaman”. Yani vatandaşı çok etkiliyor. Tüpün fiyatı çok fazla. Vatandaş çok kötü durumda” dedi.

Otogaza önceki gün yapılan 2 lira 3 kuruşluk zam sonrası mutfak tüpünün fiyatı 460 liradan 500 liraya çıktı. Kadirli’li tüp satıcısı zam nedeniyle satışların düştüğünü bildirdi.

“FİYATI ÇOK YÜKSEK BULUYORLAR”

Tüp satıcısı Furkan Tokgöz, şunları söyledi:

“Normalde tüp satışımız 460 liraydı bir günde 500 liraya çıktı. Arayan müşterilerimizle çok sıkıntı yaşıyoruz. Fiyatı çok yüksek buluyorlar. Piknik tüpümüz 85 liraydı, arttı. Bir günde 95’e. Bu da satışlarımızı etkiliyor. Vatandaş tüp almıyor, arayan da almıyor. Mesela dün bir müşterimiz aradı ve fiyatı öğrenince ‘Tamam kalalım o zaman’ dedi. .’ Yani vatandaşı çok etkiliyor Tüp fiyatı çok kötü arttı Vatandaş çok kötü durumda.

“SU SATIŞIMIZIN YARI YARIYASI GERÇEKLEŞTİ”

Suda da büyük bir artış oldu. Eskiden çok müşterimiz vardı mesela biz günde 50 damacana satarken şimdi satışlarımız çok düştü 20-25 su satışlarımız yarı yarıya azaldı. Müşteriler arayıp suyun fiyatının çok değerli olduğunu söylüyorlar. Bu durumda onlara bir çare istiyoruz. Su 35 liradan 50 liraya çıktı, 60 liraya çıktı. Damacana 40 liraydı, şimdi 60 lira oldu. Mazottan dolayı, çünkü her şeyde zam var. Bu artışlardan kimse memnun değil. Kimse tüp veya su almaz ve bu dükkanda işler yürümez. İki personel alıyoruz, çok yoğun olmalı ama tüm personelimiz burada uyuyor.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu