Haber

Maribor hangi ülkenin takımı? Maribor hangi ligde oynuyor?

Ulusal ligde ve Avrupa sahnesinde dikkatleri üzerine çekmek Maribor ülkemizde araştırılan futbol takımlarından biri haline gelmiştir. Peki Maribor hangi ülkenin grubu? Maribor hangi ligde oynuyor?

MARIBOR HANGİ ÜLKE TAKIMI?

Temsilci: Maribor, Slovenya

Arena/Stadyum: Ljudski Vrt Stadyumu

Nogometni Klub Maribor (İngilizce: Football Club Maribor), Slovenya’nın Maribor şehrini temsil eden, genellikle NK Maribor veya kısaca Maribor olarak anılan bir futbol kulübüdür. 12 Aralık 1960 tarihinde kurulan Maribor, 1991 yılında kurulan PrvaLiga’dan hiç düşmeyen üç kulüpten biridir.

Maribor, dokuz kez Slovenya Ligi’ni, altı kez Pokal Nogometne zveze Slovenije’yi ve bir kez de Slovenya Süper Kupası’nı kazanarak ülkenin en tanınan kulübü haline geldi. Kulüp en başarılı zamanlarını 1990’larda ve 2000’lerin başında yaşadı, yedi kez üst üste lig şampiyonluğu ve üç kez lig kupasını kazandı. 1991’de Slovenya’nın bağımsızlığını kazanmasından önce Yugoslav futbol sisteminde forma giydi. Maribor, 1946 ile 1991 yılları arasında Yugoslav Birinci Ligi’nde forma giyen üç Sloven kulübünden biridir. Ayrıca 1999-2000 sezonunda Bojan Prašnikar’ın teknik direktörlüğünde Maribor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan ilk Sloven kulübü oldu. Aynı zamanda, Slovenya ve eski Yugoslavya’dan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılan sadece dört kulüpten biridir.

Başkent Ljubljana takımı Olimpija ile rekabet Ölümsüz Derbi (Slovenya: Vecni derbisi) olarak bilinir. Diğer bir rekabet ise Mura 05 ile Kuzeydoğu Derbisi (Slovenya: Severovzhodni derbisi) olarak bilinir.

Kulüp maçlarını 12.994 kapasiteli Ljudski vrt stadında oynamaktadır. Aslen 1962 yılında inşa edilen stadyum, 1990’larda ve 2000’lerde yenilenmiştir.

mustafakemalpasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu