Haber

8 kişinin hayatını kaybettiği minibüs faciasında korkutan detay: Şoförün ehliyeti olmadığı ortaya çıktı

8 kişinin hayatını kaybettiği minibüs faciasında feci detay: Şoförün ehliyeti olmadığı ortaya çıktı

Bir anda 8 sancının yaşandığı ilçede vatandaşlar denetimlerin artırılmasını istiyor.

AFYONKARAHİSAR – Tarım personelini taşıyan minibüsün devrildiği, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı Afyonkarahisar’da minibüsü kullanan 19 yaşındaki gencin ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam Çay ilçesi çıkışında meydana geldi. Berat K., yönetimindeki belediye personelli 03 M 5906 plakalı minibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç önce yol kenarındaki şarampole sonra ağaçlara çarptı. Kazada, tarım işçisi olarak çalıştıkları bahçeden dönen araçta bulunan yolcular Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybetti. 13 kişinin yaralandığı kazada servis aracını kullanan Berat K.’nin ehliyetinin olmadığı ancak sınavları geçerek sadece sertifika aldığı belirtildi.

Kazada yaralanan Berat K.’nin tedavisinin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde devam ettiği kaydedildi.

“Sabah ve akşam daha fazla kontrol”

Kazada yakınını kaybeden Hüseyin Değer isimli vatandaş, yaklaşık 14 bin nüfusa sahip Çay’da yaşanan acının büyük olduğunu ifade etti. Kıymetli, “Birinin başını koymak Allah için çok acı bir şey. Allah tekrar gösterecek, Allah’ın takdiridir ve yapacak bir şey yok” dedi.

Kazada amcasının kızı hayatını kaybeden Şener Yener, olayın araçlara daha fazla insan taşımak için açgözlülükten kaynaklandığını iddia etti. Yener, “Olayda bir para hırsı var ve çavuş başka bir adam alırsa kar olur diyerek aracı dolduruyorlar. 16 kişilik araca 30 kişi bindirilse ne olacağı meçhul.

Kazada hayatını kaybeden Aysun Çetin’in kuzeni Gürcü Köroğlu, daha fazla kontrol yapılmasını talep ederek, olayın bu hale gelmemesi gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu