Haber

TSK’nın “alev gözlemcileri” çadırkentte yangın riskine karşı 24 saat nöbet tutuyor

Kahramanmaraş’ta depremzedeler için kurulan çadırkentin güvenliğini sağlayan Mehmetçik, yangın riskine karşı da 24 saat nöbet tutuyor.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen depremzedeler için Şazibey Mahallesi’ndeki 12 Şubat Stadı’nda kurulan çadır kentte afetzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

AFAD ve Kızılay’a ait 280 can çadırı ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 30 idari çadırın bulunduğu alanda 646’sı çocuk olmak üzere yaklaşık 1700 depremzede barınmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmenler tarafından uyumlaştırılan çadırkentin güvenliği ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Taburu tarafından sağlanıyor.

Çadırkente gelen yardım malzemelerinin dağıtımını da düzenli bir şekilde koordine eden Mehmetçik, olası bir yangın riskine karşı da teyakkuz halinde.

Birbirine yakın çadırlarda katalitik gaz sobası kullanılması nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı stadın tribünlerinde 3 farklı noktada konuşlanan askerler, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda nöbet tutuyor. 24 saat. Askerler, duman veya alev görmeleri halinde ıslık çalarak vatandaşları uyardıktan sonra, yangın söndürücülerle alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için nöbet bekliyor.

Çadırkentin belli başlı yerlerinde çok sayıda yangın söndürücü bulunuyor. Ayrıca yangın riskine karşı bölgede iki adet suluk hazır bekletilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu