Teknoloji

Tesla’da büyük kriz! Kamera görüntülerine erişebilirler

Reuters’in eski Tesla çalışanları ile yapılan bir röportajda, elektrikli araçlardaki kameralar aracılığıyla müşterilerin özel görüntülerine ulaşılabileceği ve bunun çalışanlar arasında sohbet setlerinde paylaşıldığı ileri sürüldü.

Tesla, milyonlarca elektrikli otomobil sahibine mahremiyetlerinin son derece değerli olduğu ve her zaman büyük bir değer taşıyacağı konusunda güvence veriyor. Öyle ki, web sitesi, araçlara sürüşe yardımcı olmak için yerleştirdiği kameraların “sıfırdan gizliliği korumak için tasarlandığını” belirtiyor.

Ancak Reuters’in dokuz eski çalışanla yaptığı röportajlara göre durum böyle değil.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

2019 ile 2022’nin ortaları arasında, Tesla çalışanlarından oluşan kümeler, müşterilerin araba kameraları tarafından çekilen son derece rahatsız edici görüntüleri ve görüntüleri bir dahili iletişim sistemi aracılığıyla paylaştı. Bir dizi kayıt, Tesla müşterilerini utanç verici durumlarda yakaladı.

Eski bir çalışan, bir adamın tamamen çıplak bir şekilde araca girdiği bir görüntüyü paylaştığını anlattı.

Başka bir eski çalışana göre, 2021’deki bir kazanın videosu, yüksek hızlı bir Tesla’nın bir yerleşim bölgesinde bisiklete binen bir çocuğa çarptığını gösteriyor.

Eski çalışan, görüntünün California, San Mateo’daki bir Tesla ofisindeki özel sohbetler aracılığıyla yayıldığını söyledi.

Bazı eski çalışanlarla karşılaştırıldığında, bazı görüntüler yalnızca iki çalışan arasında paylaşılırken bazıları birden fazla kişi tarafından görülebiliyordu.

Tesla, çevrimiçi “Müşteri Gizliliği Bildirimi”nde kamera kayıtlarının anonim kalacağını ve sizinle veya aracınızla temas halinde olmayacağını belirtiyor.

Ancak yedi eski çalışan Reuters’e iş yerinde kullandıkları bilgisayar programının kayıtların yerini ortaya çıkarabileceğini ve potansiyel olarak bir Tesla sahibinin nerede yaşadığını ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Tesla’nın gizlilik politikası, sekiz kameralı otopilot donanımlı araçlarının kullanıcı gizliliğini korumak için tasarlandığını söylüyor.

Tesla kameralarının amacı, Otopilot ve Park etme gibi kendi kendine sürüş özelliklerine yardımcı olmaktır. Ayrıca bu verileri araç filosunu geliştirmek ve araç sahibiyle güvenlik bilgileri hakkında bağlantı kurmak için kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu