Yaşam

Star Dust’ın özel gösterimi yapıldı! “Sektöre örnek olacak bir film”

  • HABER7 – ÖZEL

Çekimleri geçtiğimiz yıl Erzincan Kemaliye’de tamamlanan Mustafa Kutlu’nun tek çocuk öykü kitabı uyarlaması. Yıldız tozu“sinema sinema, 22 Eylül 2023yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

ÖZEL GÖSTERİM

Ahmet Sönmez’in yönetmenliğinde çekilen “ Yıldız tozuMilli Eğitim Bakanı, filmi vizyona girmeden önce Emaar Paribu Cineverse sinemalarında özel bir gösterime katılarak ilkokul öğrencileriyle birlikte izledi. Yusuf Tekin, Bakan yardımcısı Nazif Yılmaz, Muharrir Mustafa Kutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr.Murat Mücahit Yentur, Prof. Dr. Ahmet Emre BilgiliATV Genel Müdürü Hacı Ali Türkarslan, Üretim Direktörü Ahmet Sönmezve ortak yapımcı Koray Gençbirlikte takip etti.

Öğrencilerin coşkulu alkışları eşliğinde sinema salonuna giriş Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sinemadan gerçekten keyif alıyordu.

“BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN”

Yazar Mustafa Kutlu özel gösterimde sinemayı anlattı Haberler7Mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Kendisi için özel bir gün olduğunu belirten Mustafa Kutlu, “ Kanal 7 kuruluşundan bu yana içinde bulunduğum bir kuruluş. Stardust benim tek çocuk kitabım. Uzun zamandır tanıdığım Kanal 7’de film çeken arkadaşım Ahmet Sönmez ve iki Kanal 7 çalışanıyla burada buluştuk. Çocukluk hepimizin içimizde yaşadığı bir masumiyettir, sevgidir, şefkattir, güzelliktir… Bunu çocuklarla paylaşmak çok keyifli bir şeydir. Yanımda torunum ve oğlum var. Onlarla… Benim için özel bir gün. Kanal 7 ile tanışmam da benim için özeldi.“dedi.

“BU HİKAYEYİ YAZDIĞIM İÇİN İYİYİM, BUNU AHMET’İN ÇEKTİRDİĞİ İÇİN İYİYİM”

Yazar Mustafa Kutlu, Ahmet Sönmez’in iyi bir yönetmen olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Doğu Anadolu’da Kemaliye diye bir yer var. Orada gördüğümüz yer bir köy. Bakın sadece Cumalıkızık’ta değil, Kemaliye’de de böyle yerler var. Tam teşekküllü bir sinemaydı. Yazmam yeterli. Bu hikayeyi Ahmet’in çekmesi çok güzel. Çok mutluyum.”dedi.

Kendi hikâyesinin beyazperdeye uyarlanmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kutlu, sinemaseverleri güzel bir sinemanın beklediğini söyledi.

“SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK BİR FİLM”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, filmi izlemek içinMilli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmen ve öğrencilere tavsiye edeceğini belirtti.

Tekin, gösterimin ardından basına yaptığı açıklamada, Mustafa Kutlu’nun öykülerini her zaman okuduğunu ve beğendiğini belirtti. Anadolu coğrafyasında yaşayan köylerimizin beyazperdeye taşınması gerektiğini kaydeden Tekin, ” Bu ambiyansın filme yansıyıp yansıyacağını merak ediyorduk. Bunu çok sevdim. Hem sinemanın yapılış şekli, hem hikayenin işleyişi, hem de sinemanın yapıldığı coğrafya açısından Anadolu medeniyetinin yükseldiği çok güzel köylerimiz ve insanların yaşadığı yerlerimiz var. İnşallah bu konuda da örnek teşkil edecek. Anadolu’daki bu köyler tanınır hale gelir.” söz konusu.

“GÜZEL ÇALIŞTI”

Filmi beğendiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu: Konusu ve vermek istediği mesaj açısından çok iyi işlenmiş bir film. Hem Mustafa Kutlu’ya hem de yönetmenimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Ben sinemanın izlenmesini istiyorum, umarım izlenmesi gerekenlere göre kararlarımızı veririz.‘ dedi.

“ANADOLU TOPRAĞININ KOKUSUNU YANSITMAYA ÇALIŞTIK”

Müdür Ahmet Sönmez, Bakan Tekin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ” Mustafa Kutlu’nun hikayesini sinemaya uyarlamak benim için çok keyifli. Anadolu topraklarının kokusunu elimizden geldiğince yansıtmaya çalıştık. Artık izleyicilerimizin takdiri. Umarım hakkını alır.” söz konusu.

FİLM ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Haber7 mikrofonlarına konuşan çocuklar, filmi beğendiklerini dile getirdi. Filmi çok eğlenceli bulan çocuklar, Bence herkes filmi izlemeli‘ tavsiye etti.

Özel gösterime katılan çocuklara ayrıca Yıldız Tozu kitabı hediye edildi.

YILDIZ TOZU SİNEMASININ KONUSU NEDİR?

Mustafa Kutlu’nun çocuk hikayesinden uyarlanan Yıldız Tozu’nun yapımcılığını 24 Kare Sinema Prodüksiyon ve Sinehane üstleniyor. Sinemanın yönetmen koltuğunda ödüllü yönetmen Ahmet Sönmezgecerli.

Filmin başrollerinde Açelya İhtilal Yılhan, Serdar Özer, Toprak Can Adıgüzel, Türkü Turan yer alırken, çocuk oyuncular Berat Çağan ve Süleyman Biçen performanslarıyla izleyenleri şaşırtacak.

BİR ÇOCUĞUN DUYGUSAL HİKAYESİ

Küçük bir kasabada kardeşini kaybetmenin dehşetiyle yüzleşen bir çocuğun duygusal hikayesi.

Açık bir yaz gecesi. Kenan ve ağabeyi Mustafa, evlerinin çatısında sırt üstü yatıp yıldızları izlerken kendi yıldızlarını seçiyorlar. Kenan’ın kardeşi yıldızlardan bahsediyor. Bir gün amcaları Almanya’dan gelir. Mustafa’ya bisiklet getirir. Kenan’ın kardeşinin de artık bir bisikleti var. Bisikletini o kadar çok seviyor ki Kenan’ı yanına bile yaklaştırmıyor. Kenan her seferinde yalvarır ve huysuzlanır ama kardeşi bisikletini paylaşmak istemez.

Bir gün amcasıyla birlikte çatıda otururken bir yıldız kaydı. Kenan kayan yıldızlara ne olduğunu sorar. amca Kayan bir yıldız düşerse o yıldızın sahibi ölür. açıklıyor. Kenan üzülür ve kayan yıldız görmek istemez.

Bir sabah erkenden, çılgın bir gürültüyle kapıları çalınır. Kardeşinin yakın arkadaşı Abdurrahman’dır. Kenan’ın bisikletiyle hendeğe yuvarlandığını bildirdi. Meğer herkes Kenan’ın evde olduğunu sanıyormuş. Anne ve babası Kenan’ın yanına koşarken, ağabeyi bu kazanın sorumluluğunu üstlenir. Kenan’ın durumu ciddi.

Mustafa, şehre götürülen kardeşinden haber alana kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaşar. Çok sevdiği bisikletini bir daha görmek bile istemiyor.

Evlerinin çatısında yıldızları bu sefer Kenan olmadan izliyor. Kayan bir yıldız görüyor. Bu Kenan’ın yıldızı. Yıldızı yakalamak için var gücüyle koşuyor, koşuyor…

Aile ilişkileri ve kardeşliğin önemini anlatan bir sinema.
Bir çocuğun mutluluğunu, hayallerini önemseyecek, dünyaya onun yüreğinden bakacaksınız.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu