Haber

Sedirler Köprülü Kavşağı’nın Temeli Atılıyor: Başkan Altay: “Cumhurbaşkanımızdan Aldığımız Güçle Şehrimize Hizmet Veriyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temelini attı.

Önder Altay, 220 milyon liralık yatırımla Adana Çevre Yolu’nu yer altına alacaklarını belirterek, kenti yeni caddelerle donattıklarını, Sedirler Kavşağı’nı da sürücülerin, yayaların ve bisikletlilerin kullanabileceği bir kavşak haline getireceklerini söyledi. güvenle. Önder Altay, “Biz eser siyaseti yapıyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızın dostlarıyız, Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç ve talimatla şehrimize hizmet ediyoruz. Desteğiniz olduğu sürece hem toplu ulaşımda hem de diğer konularda şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temeli düzenlenen programla atıldı.

Temel atma programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Sedirler Köprülü Kavşağı’nın ilçede yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu söyledi. Kılca, “Konya’mızda çok güzel şeyler yapılıyor. ‘Konya Model Belediyecilik’ yürüyor. Her gün ya bir açılışla ya da temel atma ile buradayız. İşimiz hizmet. Karataylı değerli hemşehrilerime bizlere hizmet etme imkanı verdiği için Rabbime hamd ediyorum. Karatayımıza bu büyük hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

“BU ŞEHRİ GÜÇLÜ YAPARSAK ÜLKEMİZ GÜÇLÜ OLACAKTIR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, temelini atacakları kavşağın Karatay ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Şehrimizi büyütmek ve şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için sadece Konya ile sınırlı değil. , ulaşımdan yeşil alanlara, sosyal tesislerden sosyal desteklere kadar. Bulundukları her yere ulaşmaya çalışan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Tanrı onu korusun. Bu şehir bizim. Biz bu şehri ne kadar güçlü kılarsak ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır” dedi.

YENİ YOLLAR KONYA TRAFİĞİNE NEFES VERECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehirlerin en kıymetli sorunlarından birinin trafik ve ulaşım olduğuna dikkat çekerek, bir yandan araç kullanıcılarına yönelik düzenlemeler yaparken toplu ulaşım ve raylı sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kenti ‘Model Konya Belediye’ anlayışıyla bisiklet yollarıyla donattıklarını kaydeden Önder Altay, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bugüne kadar çok değerli işler yaptık, bugün de Sedirler Köprülü’nün başlangıcını yapıyoruz. Kavşak noktası. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak şehrimize hizmet etmeye başlayacak. Aslında yolculuğumuza Celaleddin Karatay ve İsmail Ketenci caddelerini araç sürücüleri için açarak güzel bir başlangıç ​​yaptık. An itibariyle hizmete giren ve yakında resmen hizmete açılacak olan Abdülhamid Han Caddesi, özellikle Meram ve Selçuklu ortasında 14,5 metre uzunluğu ile son dönemde yapılmış en değerli caddelerden biri olarak şehrimize hizmet vermektedir. kilometre, İstanbul Yolu’na alternatif olacak. Necmettin Erbakan Caddesi’ndeki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Gazze Caddesi ile Karaman Yolu’nun ortasında kalan Alparslan Türkeş Caddesi’ndeki çalışmalarımızı da tamamladık. Taşköprü’deki çalışmalarımızı tamamladığımızda Gazze Caddesi ile Karaman Yolu’nun ortasında yeni bir aksa kavuşacağız. Ayrıca hızlı tren hattına paralel yaptığımız Kazakistan ve Karabağ caddelerinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan ilimizde trafik sorunu olan 1. Organize Kavşak, Ankara Yolu Büsan Kavşağı ve İhsaniye Devlet Donatım Dairesi’nin bulunduğu alanlarda trafiği rahatlatmak için değerli çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar tamamlandığında inşallah şehrimizin trafiği nefes alacak.”

“ TOPLU ULAŞIMDA KONFORUMUZU ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bir yandan toplu ulaşımda vatandaşların konforunu artırmak adına yeşil otobüsleri hizmete aldıklarını anlatan Lider Altay, “İnşallah CNG’li otobüslerden CNG’li hibrit otobüslere geçiyoruz. Geçen yıl 470 milyon liralık 127 otobüsümüzü öz kaynaklarımızla şehrimizin hizmetine sunduk. Şu an itibariyle 29 solo, 20 körüklü olmak üzere 49 otobüsü bu yıl da vatandaşlarımızın hizmetine sunarak toplu ulaşımdaki konforumuzu artırmaya çalışıyoruz. Özellikle sanayi bölgelerinde toplu ulaşım ve raylı sistem konusunda hem Ulaştırma Bakanlığımız hem de Büyükşehir Belediyemiz çok değerli çalışmalar yapıyor. İnşallah en kısa zamanda bu hikayeleri sizlerle paylaşacağız.”

SEDİRLER KÖPRÜLÜ MERKEZİNİN FİYATI 220 MİLYON TL

Sedirler Döner Kavşağı’nın ulaşımın ana akslarında hizmet vermenin çok zorlaştığı ve trafiği yavaşlattığı bir noktaya gelindiğini vurgulayan Lider Altay, “İhalesi yapıldı ve şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Toplam 220 milyon liralık yatırımla Adana Çevre Yolu’nu yer altına alacağız. Sedirler yönünden gelip Yeni Sanayi tarafına giden vatandaşlarımızın ışıklı kavşak ile daha rahat seyahat edebilecekleri, yayaların ve bisikletlilerin güvenle kullanabilecekleri bir kavşak haline getiriyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“BİZ SEYİR BEYİMİZİN DOSTLARIYIZ. BAŞKAN”

“Biz bir yandan eser siyaseti yapıyoruz, merkez dışındaki ilçelerimizde de ağır açılış ve temel atma törenleri yapıyoruz, bir yandan da her ikisinin de açılış ve temel atma törenlerine katılıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile merkezde Meram, Selçuklu ve Karatay belediyelerimiz. Cumhurbaşkanımızın dostu olduğumuz için Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç ve talimatla şehrimize hizmet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Türkiye’de öyle bir hedef belirlemiş ki, her gün tüm dünyaya örnek ve mazlum Müslümanların umudu olan bir başlangıç ​​yapıyor. Onun liderliği altında Türkiye’nin daha yapacak çok işi var. İnşallah 14 Mayıs’ta ilk turda Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek, Konya’dan da güçlü takviyeler vererek Türk Yüzyılının başlangıcını gerçekleştireceğiz. Bu hizmetlerden bahsediyoruz ama gece gündüz çalışıp ayın 25’ini 24 saate eklersek hakkını veremeyeceğimize de inanıyoruz. Çünkü Türkiye’de partimize ve Cumhurbaşkanımıza en çok desteği veren il Konya oldu. Umarım 14 Mayıs’ta sandıklar patlar ve Konya rekor bir oyla bir kez daha Cumhurbaşkanımıza destek olur. Dayanağınız olduğu sürece hem toplu ulaşımda hem de diğer bahislerde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

“EKİP YAPIYOR, YAPIYOR, CANLANDIRIYOR”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Artık başımız döndü. Sanki bugün hangi açılım var, bugün ne çığır açan var, kim nereye varacak gibi. Elhamdülillah, işte böyle. Büyüklerimizden bir söz. ‘Allah katındaki kıymetini bilmek istiyorsan, Allah’ın seni neyle meşgul ettiğine bak.’ Neyse ki başında Cumhurbaşkanımızın olduğu bir yapım ekibi var. İnşa eden, inşa eden ve canlandıran bir ekip var. Ve sonra yıkım ekibi var. Bakalım düşman okları nereye gidiyor. Joe Biden’ın oku gerçekten bir yere gidiyor, gaz lambasının oku Recep Tayyip Erdoğan’ı da vuracak. Tüm kötü güçlerin okları aynı amaca gidiyor. Ancak Allah’ın izniyle, bu millet ne yaparsa yapsın arkamızda durduktan, hakkı talep ettikten ve halka hizmet ettikten sonra kimse ona sırtımızı dönemez.”

Konya Büyükşehir Belediyesi eski yöneticilerinden Halil Eser, “Milli ve yerli tek düşüncemiz bu. Ulusal ve yerel olarak bir araya geldiğimizde Allah’ın izniyle yapamayacağımız hiçbir şey yok. İnşallah 14 Mayıs’ta ipi çekeriz ve Türk Yüzyılına birlikte gideriz.”

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, BBP Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı programın sonunda yapılan dua ile Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu