Haber

Rize’de düzenlenen mezuniyet töreni POMEM

Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 203 polis memuru için tören düzenlendi.

Kalkandere Polis Mesleki Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen 28. periyod, mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Rize Valisi Kemal Ceber, törende mezun olan polis adaylarıyla gurur duyduklarını, üzücü bir zamanda mezun olduklarını söyledi.

Bir haftadır ülkenin dört bir yanında beyin sarsıntısı yaşadıklarını ifade eden Ceber, dualarının, kalplerinin ve iyi niyetlerinin deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Ceber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, “Bugün mezuniyet törenine katılacağımı kendilerine bildirdim. Sizi gönülden tebrik ediyor. Yeni hayırlı görevinizde hepinize başarılar diledi.” söz konusu.

Mezun olan polislere seslenen Vali Ceber, şunları söyledi:

“Yaklaşık 25 arkadaşımız afet bölgelerine gidecek. Diğer arkadaşlarımız da ülkemizin farklı yerlerine gidecekler. Hangi olay olursa olsun o olayın uzmanları olayı analiz etmek için çaba sarf ediyor. Polisimiz, jandarmamız her olayda mutlaka var. Polis ve jandarma olmadan olmuyor. Afetler oluyor, olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Konuya göre ilgililer sahada ama yine polissiz olmuyor. Çünkü polis ve jandarma devletindir. Siz böyle kutsal bir göreve girişmiş dostlarsınız.”

Dereceye giren 3 öğrenciye ödüllerinin verildiği törende yeni mezun 203 polis adayı yemin etti.

Törene Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, diğer davetliler ve mezun aileleri katıldı.

bozovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu