Haber

Pakistanlı akademisyen Osmani, devlete karşı savaşanları “isyancı” olarak nitelendirdi.

Pakistan Karaçi Darul Ulum Korangi İslam Üniversitesi Başkan Yardımcısı Müftü Taki Osmani, İslamabad yönetiminin terör örgütü olarak gördüğü Pakistan Taliban’ına (TTP) atıfta bulunarak, fetvasında devlete karşı silahlı mücadele edenleri “isyancı” olarak nitelendirdi.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen bir konferansta konuşan Osmani, ulusal güvenlik güçlerine karşı savaşmanın ve devlet karşıtı faaliyetlerde bulunmanın “haram” olduğunu ve İslam hukukuna göre yasak olduğunu ve bunların hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. “cihat” ile ilgili.

İslamabad’ın terör örgütü olarak gördüğü TTP’ye atıfta bulunan Osmani, fetvasında devlete karşı silahlı eylemde bulunanları “isyancı” olarak tanımladı.

Osmani’nin verdiği fetva, konferansta çeşitli ekollerden ulema tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

TTP lideri Nur Vali Mesud 7 Ocak’ta “Pakistanlı din alimleri cihat yönümüzün yanlış olduğuna inanıyorlarsa, onların rehberliğine açığız.” dedi. konuşmuştu.

Terör saldırıları arttı

TTP son dönemde ataklarını artırdı.

TTP, 28 Kasım 2022’de İslamabad yönetimiyle 10 Mayıs 2022’de başlattığı ateşkesin sona erdiğini ve üyelerine ülke genelindeki güvenlik güçlerine baskın emri verdiğini sosyal medyadan duyurdu.

Pakistan, TTP’yi terör örgütü olarak görüyor.

İslamabad merkezli düşünce kuruluşu Güvenlik Çalışmaları ve Araştırma Merkezi’nin (CRSS) paylaştığı verilere göre, 2022’de Pakistan’da düzenlenen 506 terör saldırısında 290’ı güvenlik gücü ve 311’i sivil olmak üzere 601 kişi öldü, 741 kişi yaralandı.

Saldırıların büyük çoğunluğu Afganistan-Pakistan sınır bölgelerinde gerçekleştirildi. TTP, Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) ve DEAŞ-H gibi örgütler bu saldırıların çoğunun sorumluluğunu üstlendi.

2022’de Pakistan’da terör saldırıları bir önceki yıla göre yüzde 15 arttı.

cayirova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu