Yaşam

‘Oppenheimer’ 13 dalda Oscar’a aday gösterildi, Christopher Nolan minnettar olduğunu açıkladı

Christopher Nolan’ın Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanan “Oppenheimer” filmi, dünya çapında 955 milyon doların üzerinde hasılatla 2023’ün en çok kazandıran üçüncü filmi oldu. Başrollerde Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon’ın yer aldığı film, 13 bölümle Oscar’a aday gösterildi.

Hollywood Reporter’a konuşan yönetmen Nolan, “Oppenheimer”ın başarısından dolayı minnettar olduğunu belirterek, “Filmle bir dalga yakaladığımız çok açık ve bu da çok müteşekkir olduğumuz bir şey.” dedi.

‘BU SEVİYEDE BAŞARIYI HAYAL ETMİYORUZ’

Nolan, “Bu düzeyde bir başarıyı asla hayal etmedik” dedi. “Ama bunun harika bir hikaye olduğuna inanıyorduk. Seyirciler yaz aylarında filme gittiler ve bence her şeyi yönlendiren şey hikayenin gücü, Amerikan tarihinin bu harika parçasıydı.” “Gelecek yılın başında Akademi tarafından tanınmak çok ödüllendirici. Açıkçası bu projeye başladığımızda beklediğimiz bu değildi ve harika bir sürpriz” diye devam etti.

‘KENDİMİ AYRICALIKLI VE ŞANSLI HİSSEDİYORUM’

Cillian Murphy ayrıca Deadline’a “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Oscar adaylığı hakkında da konuştu:

“İnsanlarla eleştirel ve ticari açıdan bağ kuran bir sinemada oyunculuk yaptığım için kendimi gerçekten ayrıcalıklı ve şanslı hissediyorum. İnsanların 4-5 kez izlediği bir sinemada oynamak ve onların yanınıza gelip şunu söylemesini sağlamak… Sadece yapmak istedim. tiyatro ve iyi bir oyunda oyunculuk, sonra kısa bir filmde küçük bir rol, sonra bir filmde küçük bir rol… Bu gerçekten aşamalı bir süreç.

48 yaşındayım ve çok şey gördüm. Dolayısıyla bunun benim için ne kadar değerli olduğunu, kendim ve diğer insanlar için ne kadar anlamlı olduğunu anlayabiliyorum… Biliyorsunuz bu işte uzun zaman harcadım. “Sanırım ben gençken böyle bir şey mümkün görünmüyordu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu