Haber

Kahramanmaraş Depremini Önümüzdeki Günleri Bilen Kahin’den Korkutan “Türkiye’de Deprem” Açıklaması

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremi günler öncesinden haber veren Frank Hoogerbeets’i hepimiz tanıyoruz. Tüm Türkiye Maraş depremini gökyüzü okumalarıyla takip etti. Ünlü Deprem Kâhininden yeni bir deprem uyarısı geldi.

Kaynak:https://twitter.com/hogrbe/status/171…

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ili aynı anda etkiledi.

Öyle ki depremin izleri kaybolmadı, yaralar iyileşmeyi bekliyor. Maraş, Hatay gibi illerimizde çöken binaların kaldırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Daha önce sarsıntıların 6 Şubat’ta meydana geldiğini iddia ettiği iddia edilen Frank Hoogerbeets, medyada ‘kahin’ ilan edildi.

Birkaç gün önce 7,7 büyüklüğünde deprem olduğunu iddia ettiği iddia edilen Hollandalı Frank Hoogerbeets, depremden 3 gün önce bir paylaşım yapmıştı.

“Bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) er ya da geç 7,5 büyüklüğünde deprem olacak.”

3 Şubat’taki tweetinde sözleri daha sonra gündem konusu olan ‘deprem kahini’ bir açıklama yaparak, “Ben Türk medyasının iddia ettiği gibi kahin değilim. Sadece gökyüzündeki gezegen hareketlerini takip ederek tahminlerde bulunuyorum” dedi. “

Kendisini araştırmacı ve gezegen geometrisi uzmanı olarak tanımlayan Hoogerbeets, deprem iddialarını gezegenlerin dizilişine göre yaptığını, zamanla deprem unutulunca ona olan ilginin kaybolduğunu belirtti.

YouTube kanalında yayınladığı görüntülerde ya da Twitter’daki paylaşımlarında sürekli olarak dünyanın farklı bölgeleri hakkında uyarılarda bulunan Hoogerbeets, Türkiye’de yeniden olacağını düşündüğü deprem uyarısıyla gündeme geldi.

Hoogerbeets’in Helenik Yay’ın olası yırtılmasının etkilerine ilişkin değerlendirmesi, Girit’ten Kıbrıs’a kadar uzanan geniş bir bölgeyi kapsıyor. Geçmişte bu fay hattının kırılmasının büyük yıkıma yol açtığını belirten Hoogerbeets, benzer bir durumun tekrar yaşanması durumunda Girit’in kuzeybatısından Kıbrıs’a kadar olan bölgenin önemli ölçüde etkilenebileceğini vurguladı.

Geçmişte yaşanan 8,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Hoogerbeets, Helen Fayı’ndaki kırılmanın M.Ö. 365 yılında Girit’te büyük bir depreme neden olduğunu belirtti. Bu depremin gün doğumu ve dolunay ile eş zamanlı meydana geldiğini belirtti.

Hoogerbeets’in bu açıklamaları Yunan medyasında geniş yer buldu. Proto Thema gazetesi, Yunanistan’daki depremlere ilişkin görüşlerini okurlarıyla paylaşarak, Hollandalı araştırmacının daha önce Türkiye’de 7,8 büyüklüğünde deprem olduğunu iddia ettiğini hatırlattı.

Eleftheros Typos gazetesi, “Türkiye’deki korkunç depremi tahmin eden Hollandalı, Yunanistan’a SOS verdi” manşetiyle haber yaptı. Yunan medyası da Hoogerbeets’in gezegenlerin konumlarına değer veren farklı bir yöntem kullandığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu