Haber

Jehezkel İsrail’de omuzlarda karşılandı

Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğinde “100 gün 07.10” yazan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, İsrail’in Gazze’de katliamı başlattığı güne atıfta bulunarak, ülkesinde kahraman gibi karşılandı.

Bu hareketinin ardından önce Antalyaspor kadrosundan ihraç edilen, ardından hakkında adli soruşturma başlatılan, gözaltına alınan ve ihraç kararı çıkarılan Jehezkel, gittiği Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda omuzlarında kaldırılarak karşılandı. özel uçakla.

Jehezkel’i taşıyan uçak için havalimanında havacılıkta saygı, gurur ve şükran göstergesi olarak su selamlama töreni düzenlendi.

‘SAVAŞ KARŞITI BİRİYİM’

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Jehezkel, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kimseyi tahrik edecek, kışkırtacak bir harekette bulunmadım. Ben savaş yanlısı biri değilim. Sonuçta Gazze’de esir alınan İsrail askerleri de var. Artık bu 100 günlük sürenin bitmesi gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. Bu yüzden buradaki tabelayı gösterdim.

Siyasetle alakası olmayan biriyim. Geldiğimden beri siyasetle ilgili hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden bu yana kimseye saygısızlık yapmadım. “Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın sonuydu.”

Jehezkel daha önce de Antalyaspor’un, Gaziantepspor maçı öncesinde Filistin’e saygı anına katılmak istememesi nedeniyle bir hafta süreyle süresiz olarak takımdan men edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu