Haber

Eski ABD güvenlik danışmanı John Bolton’dan muhalefete destek

ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, The Wall Street Journal’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir makale yazdı.

Bolton, yazısında, Batı’nın Türkiye’deki muhalefete yardım etmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın durdurulabileceğini yazdı.

Bolton konusu, Batı, Türkiye’deki muhalefetin yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olma şansının yüksek olmasını sağlamak için cesur bir adım atarsa, Erdoğan’ın şansı var. o yazdı.

Bolton, muhalefetin kampanyasını etkili bir şekilde sürdürebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı birlik olması gerektiğini de belirtti.

“Muhalefet desteklenmeli: Erdoğan’ın şansının durdurulması söz konusu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimde mağlup olabileceğini yazan Bolton, şunları söyledi: “Erdoğan’a direnilmezse işler daha da kötüye gidecek.”ifadeleri kullandı.

John Bolton ise son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

“Erdoğan seçilirse Türkiye’nin NATO üyeliği düşürülmeli”

Öyle ki Bolton geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın seçimi tekrar kazanması durumunda Türkiye’nin NATO üyeliğinin düşürülmesini istedi.

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine de destek verdi.

Bolton, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimine ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilirse gözyaşı dökmem. ABD’nin dostu olmadığını biliyorum.”darbecileri açıkça destekledi.

Darbecilere takviye kuvvetler verdi.

Darbe girişimi akşamı Fox’a katılan Bolton, Türk ordusuna anayasayı koruma yetkisinin verildiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

Burada Türkiye’nin geleceği söz konusu. Darbe başarılı olursa, Erdoğan’ın Osmanlı hilafetini yeniden kurma, Ortadoğu’da hakim gücü yeniden kurma ve Türkiye’yi İslamcı bir yöne çevirme çabaları başarısız olacaktır.”

habersusehri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu