Ekonomi

Elektrikli otomobille “Türkiye’nin en uzun yolculuğuna” çıktı

Elektrikli araç şarj şebekesi işletmecisi GIOEV, İstanbul-Gaziantep arasındaki 1735 kilometrelik güzergahı hızlı şarj istasyonlarını kullanarak test seferi başlattı.

Firmanın yönetim kurulu üyesi Selçuk Aslan, hızlı şarj istasyonu kullanan elektrikli otomobille İzmir’e geldiğini, bu şekilde Gaziantep’e kadar 1735 kilometre yol kat etmeyi planladığını söyledi.

300 kilovatlık üniteler sayesinde bir aracın halen 25 dakikada yüzde 80 şarj olabildiğini belirten Aslan, bu özelliğin şehir içi yolculuklarda şarj sorununu ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Türkiye’de 15 binin üzerinde elektrikli araç olduğunu ve Togg’un lansmanı ile bu sayının kısa sürede artmasının beklendiğini anlatan Aslan, “Türkiye’de çeşitli firmalara ait 3 bine yakın şarj istasyonu var. DC dediğimiz hızlı şarj istasyonları bunlar. Şimdiye kadar bu özellikte 15 istasyon kurduk. İstanbul’dan İzmir’e, İzmir’den Antalya’ya oradan da Mersin ve Gaziantep’e giden bir hatta kurduk.” dedi.

Düşük hızlı şarj ünitelerinde şarj süresinin 3-4 saat olacağını, özellikle şehirlerin ortasında özellikle uzun menzilde seyahat etmenin mümkün olmayacağını kaydeden Aslan, “En uzun elektrikli araç yolculuğuna başladım. Türkiye’de hiç yapılmadı.” söz konusu.

Elektrikli araçların yaygınlaşması için şarj istasyonlarının geliştirilmesinin çok değerli olduğunu vurgulayan Aslan, özellikle şehirlerin ortasındaki uzun yolculuklarda durumu test edeceğini kaydetti.

Elektrikli araçların çevreye duyarlı olduğunu kaydeden Aslan, “Ama elektriğinizi yenilenebilir enerjiden almazsanız doğru olmaz. Biz şirket olarak tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir enerjiden karşılamayı düşünüyoruz. . O yüzden güneş enerjisi santrallerimizi yapıyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu