Haber

Çin İnşaat Bankası, Yeni Zelanda’da 2022 Rmb’nin Uluslararasılaşması Raporu’nu Yayımladı

AUCKLAND, 23 Kasım (Xinhua) — Çin’in önde gelen ticari bankası Çin İnşaat Bankası (CCB), Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde Çin’in makroekonomik görünümü ve tahvil piyasası fırsatları konusunda düzenlenen bir sempozyumda 2022 RMB’nin Uluslararasılaşması Raporu’nu yayımladı.

Çin’in 2.546 yurtiçi ve yurtdışı işletme ve finans kurumuyla yapılmış Çin’in para birimi renminbinin (RMB) uluslararasılaşması hakkındaki anketi temel alan rapor, boğa piyasası beklentisini gözler önüne serdi.

CCB ve finans dergisi The Asian Banker tarafından ortaklaşa düzenlenen anket, özellikle Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üyeleri ve Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) Anlaşması’nın imzacılarından iştirakçilerin RMB kullanımına odaklandı.

Rapor, RMB’nin uluslararasılaşmasının, farklı tarafların çeşitli ihtiyaçlarını karşılama konusunda kararlı şekilde ilerleme gösterdiğini ve RMB’nin gelecekteki memleketler arası kullanımı konusunda optimist beklentilerin lisana getirildiğini ortaya koydu. Raporda ayrıyeten ASEAN ve RCEP bölgelerinin, RMB kullanımında daha proaktif olduğu da belirtildi.

Sempozyumda konuşan CCB Merkez Ofisi Memleketler arası İş Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Yue Liuchang, Yeni Zelanda’nın CCB’nin milletlerarası operasyonları için ehemmiyeti bir pazar olduğunu söyledi.

Yue, raporun Yeni Zelanda’da yayımlanmasının, Çin’in sermaye piyasalarına giren Yeni Zelandalı yatırımcılar için tek duraklı tahlil sunma gayreti kapsamında olduğunu lisana getirdi.

Yue, Yeni Zelanda’nın 2021’de RCEP’i onaylaması ve bu yılın başlarında Çin ile Yeni Zelanda arasındaki serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesinin, ikili ticaret ve işleri daha da artırmasının kesin olduğunu, Çin’in halihazırda Yeni Zelanda’nın en büyük ticaret ortağı olduğunu söz etti.

Sempozyuma katılan konuklar ortasında Yeni Zelanda finans kurumları, ticaret ve iş kuruluşları, hukuk firmaları ve medya kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Konuklar, Çin piyasasına ve yatırım fırsatlarına olan itimatlarını lisana getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu