Haber

Çiğli Belediyesi’nden 8 Mart’a Özel Açılış

Çiğli Belediyesi, Şirintepe Mahallesi’nde projelendirdiği Kadın Dayanışma Merkezi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlediği törenle hizmete açtı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle törende müzik ve eğlence etkinliklerine yer verilmedi.

Başkan Utku Gümrükçü liderliğinde kadınların eşit hak ve özgürlüklere sahip olması için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birbirinden değerli bir projeye daha imza attı. Hobi ve meslek kursları ile manevi ve ahlaki danışmanlık hizmetlerinin verileceği Şirintepe Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılış töreni sivil toplum kuruluşları, dernekler, kadın muhtarlar, kadın meclis üyeleri ve Çiğlili kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Gümrükçü: “Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye”

Kadınların eşit hak ve özgürlüklere yönelik çabalarını desteklemeye devam edeceklerini belirten Lider Gümrükçü, “Toplumun her alanında artan ayrımcılık ve kadına yönelik şiddet ülkemizde analiz edilmesi gereken konuların başında geliyor. Bu noktada kadın erkek eşitliğini benimsemiş tüm vatandaşlarımıza çok değerli sorumluluklar düşmektedir. Çiğli Belediyesi olarak toplumsal yaşamda, eğitimde, yönetimde, üretimde ve istihdamda kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla verdiğimiz hizmetlere ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla Şirintepe Mahallemizde Kadın Dayanışma Merkezi’ni açtık. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Acımız büyük. Bu nedenle büyük bir açılış töreni yapmadık. Dayanışma merkezimizde kadınlara yönelik kurslar ve seminerler düzenleyeceğiz. Etkinliklerimize katılan hanımlar çocuklarını birebir merkez kreşimize bırakabilecekler. Egekent ve Evka-2 başta olmak üzere diğer mahallelerimizde de hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bu proje ile kadın ve çocuklara yönelik hizmetlerimizi çeşitlendireceğiz. Kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu, fikir ve ürünleriyle topluma yön verdiği bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Muhtar Koçak: “Kadınlar ve çocuklar için değerli bir proje”

Açılış töreninde konuşan Şirintepe Mahalle Muhtarı Binali Koçak, “Mahallemizde hayata geçirilen bu projeden dolayı mutluyuz. Kadınların ve çocukların sosyalleşmesi adına çok değerli bir çalışmadır. Başta Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberhamur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu