Haber

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan: Seçim öncesi 3600 ek gösterge verelim, kamu çalışanlarının kutlamasını yapalım

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Seçim öncesi birinci dereceye ulaşmış tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verelim, kamu çalışanlarının seçim öncesi kutlama yapmasını sağlayalım.”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yazgan, birinci kademe memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli rol oynayacak düzenlemenin seçimlerden önce çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yazgan, yürütülen eylem ve çalışmalar sonucunda 4 meslek kümesinden 3600 ek göstergenin çıkarıldığını, kamuda denetçi, uzman, şube müdürü gibi ekiplerin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edildiğini belirtti.

“Üniversite mezunu kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamı dışında tutulması haksız bir yaklaşımdır.”

Yazgan, yönetmelikte hala eksikliklerin bulunduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Baştan beri söylediğimiz gibi birinci dereceye ulaşmış tüm kamu çalışanlarına bu 3600 ek göstergenin verilmesi gerekiyor. Bu 4 meslek kümesi dediğimiz kümede 2 yıllık fakülte mezunları 3600 ek gösterge alırken, 4 meslek kümesi dediğimiz kümede 2 yıllık fakülte mezunları 3600 ek gösterge alıyor. genel idari hizmetler sınıfı başta olmak üzere şef, veri hazırlama operatörü, memur ekipleri, asistans hizmetleri.” Birçok üniversite mezunu kamu çalışanını 3600 ek gösterge kapsamının dışında tutmak haksız bir yaklaşımdır. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

“Seçim öncesi 3600 ek gösterge verelim ve kamu çalışanlarının bayramlaşmasını sağlayalım”

7. Dönem Toplu Sözleşme’de 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemenin gündeme alındığını hatırlatan Yazgan, “3600 ek gösterge kapsamı dışında çok küçük bir küme kaldı. Bunun için 7. Dönem Toplu Sözleşme’yi imzaladık. dahil edilmesi ve 2024’te yasalaşması için bir plan var.” “Bir süreç var. Biz de seçim öncesi tüm birinci derece kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge vermemiz ve kamu çalışanlarının seçim öncesi kutlama yapması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

“3600 ek göstergenin bir an önce yasalaşması beklentimiz ve talebimizdir.”

Yazgan, düzenlemenin 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yürürlüğe girmesinin önemine dikkat çekerek, “Mesele, seçimden önce gündeme getirilmesi sorunu. Torba maddelerin Meclis’e getirileceğini biliyoruz. Seçim öncesi Meclis. Bu kanunlardan birinde 3600 ek gösterge yer alıyor ve imzaladığımız toplu sözleşme de yer alıyor.” Aldığımız kararın yürürlüğe girmesi, Çalışma Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin yerine getirilmesi açısından seçim öncesi olumlu bir yaklaşım olacaktır. Aynı zamanda bu düzenlemenin 2024 yılı başında uygulamaya girmesiyle emekli olacaklar da dahil olmak üzere kamu çalışanları açısından kamu çalışanlarının bütçesine maddi katkı sağlanacak. “Dolayısıyla bunun bir an önce yasalaşması beklentimiz ve talebimizdir” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu