Haber

Borçlarını ödeyemeyen köylüler, gizli trafoları ele geçirmek için gelen ekibe saldırdı

Şanlıurfa’da borçlarını ödemeyen köylülerin trafolarına el koymak için giden dağıtım şirketine saldırı düzenlendi. Vatandaşların trafolarının yerleri drone ile belirlendi.

Şanlıurfa’nın İncirağacı ve İnançlı mahallelerinde 6 abonenin 13 milyon TL’yi aşan elektrik borcu nedeniyle Dicle Elektrik ekipleri savcılık kararıyla trafolara el koymaya gitti.

Trafolara el konulduğunu gören mahalle sakinleri, gelen gruba taş attı. Jandarma olay yerine gelerek 7 kişiyi gözaltına aldı.

Ekiplere yapılan saldırı sırasında bir köylünün transformatörünü teslim etmeyerek traktörüyle tarlaya götürdüğü drone ile tespit edildi. Kaçak trafosunu mısır tarlasına gömen vatandaşın trafosunun yeri drone ile tespit edilerek trafoya yerleştirildi.

Ele geçirilen transformatörlerin toplam gücü 880 kVa olduğu belirlenirken, drone ile yapılan incelemede toplam gücü 1990 kVa olan 13 adet kayıtsız transformatör tespit edildi.

Dağıtım şirketi, 3 bin nüfuslu bir ilçenin 880 kVa gücündeki trafoyla aydınlatılabileceğini belirtti.

Dağıtım şirketinin avukatları, koordinatları belirlenen kayıtsız trafolara el konulması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin görseli için ?

pulumurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu