Haber

Biden İddiaları Üzerine FBI ve Cumhuriyetçi Milletvekilleri Arasında Gerilim Devam Ediyor

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Kongre’deki Cumhuriyetçi milletvekilleri arasında “ABD Başkanı Joe Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde yabancı bir kişinin karıştığı yasa dışı para alışverişini” gösterdiği iddia edilen belgeler nedeniyle gerilim devam ediyor.

Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Lideri James Comer ve Senatör Chuck Grassley, FBI Direktörü Christopher Wray ile Biden’ın başkan yardımcısı olduğu sırada yabancı uyruklu biri de dahil olmak üzere para alışverişi yaparak “bir rüşvet planına karıştığını” gösterdiğini iddia ettikleri gizli belgeler hakkında konuştu. .

Comer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Biden’a ilişkin belgelerin varlığını doğruladığını belirten Wray’in, ilgili belgeleri FBI merkezinde bizzat kendilerine göstermeyi teklif ettiğini belirtti.

Ancak Comer, belgelerin meclis komitesine sunulması gerektiğinde ısrar etti ve belgelerin sağlanmaması durumunda Kongre’ye saygısızlıktan FBI yetkililerinin sorumlu tutulacağını söyledi.

Milletvekilleri Comer ve Chuck Grassley, Mayıs ayı başında FBI ve Adalet Bakanlığı’na bir mektup göndererek, “yabancı uyruklu bir kişiyle yasa dışı para alışverişinin” ayrıntılarını içerdiğini öne sürdükleri belgenin Biden’ın görev yaptığı dönemdeki siyasi kararlar için talep edilmesini istedi. lider yardımcısıydı.

FBI’ın Kongre Ofisi Direktör Yardımcısı Christopher Dunham, 11 Mayıs’ta Comer’e yazdığı bir mektupta, “FBI’ın, FBI adına yürütülen soruşturmaları baltalayabilecek bilgileri ifşa etmekten kaçınması kritik derecede önemlidir. kişinin mahremiyetine veya prestijine haksız yere zarar verecek veya kamuoyunda yanlış izlenim yaratacak şekilde bilgi paylaşmayı reddetmiştir.

Beyaz Saray yetkilileri, Cumhuriyetçilerin iddialarının asılsız olduğunu ve bunun “siyasi bir gösteri” olduğunu savunuyor.

baskaleajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu