Haber

Aliyev’den Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı kınama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı ve “Diplomatik misyonlara yönelik terör saldırıları kabul edilemez” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin kınama mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin yakınlarına taziyelerini ileterek, “Bugün Tahran Büyükelçiliğimize yönelik düzenlenen terör eylemini şiddetle kınıyorum. Sağlanması sırasında şehit olan Orhan Askerov’un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarının güvenliği. Bu terör eylemi bir an önce soruşturulmalı ve teröristler cezalandırılmalıdır.” Diplomatik misyonlara terör saldırısı talep ediyoruz” dedi.

Tahran Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği kimliği belirsiz bir silahlı kişi tarafından saldırıya uğradı. Yerel saatle 08.30 sıralarında meydana gelen saldırı sonucunda büyükelçilik güvenlik müdürü Orhan Askerov hayatını kaybederken, saldırıyı engellemeye çalışan 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırgan İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. – BAKÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu