Haber

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, otogar modernizasyon projesini açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, otogarın Adana’ya yakışmadığını, bu nedenle oldukça modern bir proje hazırladıklarını söyledi.

31 Mart Yerel Yönetimler seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Karalar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 5 yıldır yaptıklarını anlatan Karalar, pandemi, deprem gibi büyük aksaklıkların yaşandığı bir dönemde belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı. Öte yandan borçları olan belediyeyi normale döndürdüklerini ve bugüne kadar hiçbir belediye başkanının yapmadığı hizmetler başta olmak üzere birçok hizmeti üstlendiklerini, 2019 yılında başlatılan hizmetleri tamamladıklarını söyledi. önceki dönem. Karalar, daha önce belediye başkanlarının D-400’e tek bir alt geçit yapmadığını, kendisinin belediye başkanlığı döneminde iki alt geçit yapıldığını kaydetti. Karalar, Türkmenbaşı Bulvarı’na da alt geçit yaptıklarını, yeni dönemde 8 adet alt geçit yapmayı planladıklarını belirtti.

Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı Kent Meydanı Projesi’nin Seyhan Belediyesi tarafından devam ettirilmesini beklediğini ancak devamsızlık nedeniyle bu projenin hayata geçirilemediğini söyledi. Karalar, Kent Meydanı ile ilgili tapunun Seyhan’dan alındığını ve Kent Meydanı’nı kente kazandırmak istediğini belirtti.

Kasaplar Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı’nın şehrin ortasındaki konumunun şehre yakışmadığını belirten Karalar, her zaman hayalini kurduğu ve hayata geçirmek istediği bu projeleri, belediye başkanı seçildiği takdirde hayata geçireceğine söz verdi. ikinci kez. Karalar, şehrin keyifli bir konuma gelmesi için her iki çarşının da yenilenerek tasarlanması gerektiğini belirtti.

Kentin otogarının şehre yakışmadığını belirten Karalar, mevcut olanın yerine yeni bir otogar yapılması yani yerinde dönüşüm için proje hazırladığını, otogarın yapılacağını ifade etti. Toplam 102 aralık arazinin 36 arası üzerine inşa edilmeli ve kalan alanın bir tesis tarafından inşa edileceği ve belediye için para kazanmak için satılacağı ve projenin ayrıntıları hakkında konuşulması. – ADANA

sivrihisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu